0
Total:
0.00lei

 

Praline din unt de arahide si banane

 

Ingrediente

  • 3 banane coapte
  • 80g unt de arahide și curmale – Nuvolau
  • 80g cremă cu ciocolată și alune de pădure – Nuvolau

 

Mod de preparare

Curățați și tăiați bananele în felii de aproximativ 0,6 cm grosime.

Așezați pe o tavă o hârtie de copt. Plasați aproximativ o jumătate de linguriță de unt de arahide pe o felie de banană și acoperiți-o cu încă o felie de banană pentru a crea un mic sandwich de banane și unt de arahide. Continuați să faceți acest lucru până când folosiți toate feliile de banane și obțineți aproximativ 30 de bucăți. Așezați-le pe tava acoperită cu hârtie de copt și introduceți-le la congelator pentru aproximativ 40 de min.

După ce bucățile de banane au stat în congelator timpul necesar, topiți crema cu ciocolată și alune de pădure -Nuvolau, într-un bol la cuptorul cu microunde. Dați la cuptorul cu microunde pentru 30 de secunde și apoi amestecați crema care va avea o consistență mult mai lichidă.

Scoateți tava cu mini sandwich-urile de banane congelate și înmuiați fiecare bucată de banană congelată în crema de ciocolata topită, astfel încât jumătate din fiecare bucată să fie acoperită. Puteți acoperi întreaga bucată cu ciocolată, dar veți avea nevoie de mai multă cremă dacă doriți să faceți acest lucru.

Așezați bucățile de praline înapoi pe tava acoperită cu hârtie de copt și puneți-le din nou în congelator pentru a se întări timp de 15 minute.

După ce s-a întărit ciocolata, le puteți savura direct sau le puteți transfera într-un recipient de depozitare pentru congelator pentru mai târziu. Acestea ar trebui să reziste cel puțin 1-2 luni în congelator. Când depozitați bucățile de praline pentru o perioadă mai lungă de timp, pot deveni destul de tari, așa că va trebui să le scoateți din congelator și să le lăsați să se dezghețe timp de aproximativ 5 minute înainte de a le consuma.

 

Poftă bună!

Top
Nuvolaufactory.ro

Termeni și condiții

Politica de retur

GDPR

ANPC

Soluționarea litigiilor