0
Total:
0.00lei

Cheesecake cu fistic

 

Ingrediente

Pentru crustă:

  • 150 g biscuiți digestivi fără zahăr adăugat
  • 60 g fistic măcinat
  • 1 lingurita sirop de curmale
  • 90 g unt topit

Pentru umplutură:

  • 500 g cremă de brânză, la temperatura camerei
  • 100 g smântână
  • 50 g smântână pentru frișcă
  • 100 g pudră de curmale
  • 2 ouă
  • 150 g cremă cu fistic și curmale Nuvolau
  • 2 lingurițe amidon de porumb

Pentru glazură:

  • 70 g cremă cu fistic și curmale Nuvolau
  • 100g ciocolată albă fără zahăr adăugat
  • 40g smântână pentru frișcă
  • 40g fistic mărunțit copt

Mod de preparare

Pentru crustă:

Într-un bol mare, adăugați biscuiții digestivi sfărâmați și fisticul mărunțit. Amestecați cu o lingură până când ingredientele sunt bine amestecate (puteți folosi un blender).

Adăugați untul topit și siropul de curmale, după care amestecați până când toate ingredientele sunt foarte bine omogenizate.
Transferați amestecul într-o formă de tort de aproximativ 23 cm și presați-o cu ajutorul unei linguri într-un strat uniform.
Coaceți crusta în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 5-8 minute. Supravegheați crusta pentru a vă asigura că nu se arde. Scoateți crusta din cuptor și lăsați-o să se răcească la temperatura camerei.

 

Pentru umplutură:
Reduceți temperatura cuptorului la 140°C.
Într-un bol mare, adăugați crema de brânză la temperatura camerei, pudra de curmale, smântâna, smântâna de frișcă, amidonul de porumb, un vârf de sare, esența naturală de vanilie și amestecați cu un mixer electric până când crema devine fină.
Adăugați crema cu fistic și curmale Nuvolau și amestecați până când obțineți o compoziție omogenă.

Într-un bol separat, bateți ouăle cu o furculiță, adăugați-le în amestecul de cremă de brânză cu fistic și amestecați până când obțineți o compoziție cremoasă.
Turnați amestecul de cheesecake peste crustă și eliberați cu grijă bulele de aer lovind ușor tava pe o suprafață plană.
Coaceți cheesecake-ul în cuptorul preîncălzit la 140°C timp de aproximativ o oră sau până când marginile cheesecake-ului sunt întărite, dar mijlocul este ușor moale.
Lăsați cheesecake-ul să se răcească la temperatura camerei timp de 1-2 ore.
După ce cheesecake-ul s-a răcit, puneți-l în frigider pentru a se răci complet, cel puțin 5 ore.

Pentru glazura de fistic:
Într-un bol de sticlă adăugați ciocolata albă (tăiată în bucăți), cremă cu fistic și curmale Nuvolau și smântâna pentru frișcă.
Puneți bolul în cuptorul cu microunde și încălziți timp de 30 de secunde (scoateți din cuptorul cu microunde, amestecați și repetați încă o dată sau de 2 ori, până ce crema devine lichidă) sau folosiți bain-marie pentru topire. Adăugați fisticul mărunțit și amestecați bine.
Folosind o lamă subțire, tăiați în jurul marginilor cheesecake-ului pentru a-l desprinde de tavă.
Desprindeți cu grijă marginile laterale ale formei detașabile.
Acoperiți cheesecake-ul cu amestecul de fistic și distribuiți uniform folosind o lingură sau o spatulă.

Poftă bună!

Top
Nuvolaufactory.ro

Termeni și condiții

Politica de retur

GDPR

ANPC

Soluționarea litigiilor