Brioșe cu migdale
Ingrediente
- 280 grame făină de migdale
- 10 grame praf de copt
- 100 grame sirop de curmale (sau un alt îndulcitor natural)
- 3 ouă
- 80 grame unt topit (poate fi folosit și ulei de cocos topit)
- 90 grame lapte la alegere (de migdale, de cocos, de ovăz)
- cremă cu migdale, ciocolată albă și curmale- Nuvolau
- fulgi de migdale pentru decor
- un vârf de sare
- coajă de portocală rasă
- esență naturală de vanilie
Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 180°C și pregătiți o tavă pentru 12 brioșe cu hârtii de copt.
Într-un bol, amestecați 280g făină de migdale, 10g praf de copt și un vârf de sare (aproximativ 2 g).
În alt bol, combinați 100g sirop de curmale, cele 3 ouă, coaja rasă de la o portocală, 80g unt topit, esența naturală de vanilie și 90g lapte la alegere, după care le mixați-le bine cu un tel.
Adăugați usor ingredientele uscate în bolul cu cele umede și amestecați până obțineți un aluat omogen.
Distribuiți aluatul în cele 12 compartimente ale tăvii pentru brioșe.
Coaceți timp de 22-25 de minute sau până când o scobitoare introdusă în mijlocul unei brioșe iese curată.
Lăsați să se răcească în tavă timp de 10 minute, apoi transferați pe un grătar pentru a se răci complet.
Cu ajutorul unui poș introduceți cremă cu migdale, ciocolată albă și curmale- Nuvolau, în mijlocul brioșelor sau glazurați-le pe deasupra.
Pentru decor presărați niște fulgi de migdale copți pe deasupra brioșelor.
Poftă bună!